Preloader Image

De 10 hoogtepunten van Zuid-Amerika

Gepubliceerd op 27vakantiedagen.nl
Posted by Florine van Dijk in 27vakantiedagen.nl, Life, Travel on januari 27, 2017

Het continent tussen twee oceanen, het continent met 400 miljoen inwoners en het continent waarbij de gedachte eraan je heupen al laat bewegen: Zuid-Amerika! What’s not to love about it? Zijn diversiteit en tranquilo levensstijl maken Zuid-Amerika geliefd bij jong en oud, met backpack of rolkoffer. Het is lastig kiezen met zoveel hoogtepunten, daarom zetten wij dé 10 hoogtepunten die dit continent biedt op een rijtje.

  1. Peru met zijn Machu Picchu & Cuzco
    Vol trots schittert de Machu Picchu op de lijst met wereldwonderen. Daarom is een bezoek aan Peru niet compleet zonder de tocht afgelegd te hebben naar deze oude Incastad. Er zijn meerder theorieën over het bestaan van de Machu Picchu, maar bovenaan staat dat het de meest indrukwekkende archeologische bezienswaardigheid van het land is. Ondanks het hoge bezoekersaantal van de Incastad blijft het een overweldigende ervaring, die hoog op je bucket list moet staan! Er vertrekt een trein vanuit Cuzco, maar voor de hikers onder ons kun je via het Inca Trail onder begeleiding van een gids de Machu Picchu bereiken. De tocht duurt 4 tot 5 dagen en neemt je mee door het Andes gebergte. Door de focus op Machu Picchu wordt de stad Cuzco vaak maar kort aangedaan, hoewel deze Spaanse kolonie een uitgebreid bezoek waard is. Cuzco biedt je het rijkste erfgoed tegenover de invloeden van de 21e eeuw. Het wordt niet voor niets de navel van de wereld genoemd.

Comments (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *